Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Αλλαγές στο Λύκειο απ' το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Αλλαγές στο Λύκειο αποφάσισε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις προτείνει να διεξάγονται σε περιφερειακό, εθνικό, νομαρχιακό ή σχολικό επίπεδο.
Συνεδρίασε και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος κοινοποίησε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου ορίστηκαν για τις 16 και 19 Ιουνίου.
Στη τελευταία συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας και η διδακτέα ύλη.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μάλιστα παρουσίασε σειρά προτάσεων για το λύκειο, μεταξύ των οποίων η δημιουργία κύκλων με κατευθύνσεις, μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής, καθώς και διενέργεια των προαγωγικών εξετάσεων σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη αξιολόγηση.
Για τη Β' λυκείου προτείνει δυο κύκλους σπουδών, ένα υποχρεωτικό και ένα δεύτερο γενικής παιδείας και επιλογής, ενώ για την Γ' λυκείου η πρόταση αφορά σε τρεις κύκλους σπουδών, τον τεχνολογικό, τον κλασσικό και τον πρακτικό.
Πάντως, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης επεσήμανε ότι συζητήθηκε η αναμόρφωση του λυκείου. Τόνισε δε, δεν πρέπει να βιαζόμαστε και, αναφερόμενος στις προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, πρόσθεσε ότι όποια πρόταση παρουσιάζεται, δεν σημαίνει ότι υιοθετείται.
Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Σωτ. Γκλαβάς, διευκρίνισε ότι οι προτάσεις είναι ενδεικτικές, ενώ ο εκπρόσωπος των καθηγητών Πανεπιστημίου, Χρ. Τρικαλλινός, δήλωσε ότι «το σχολείο δεν χρειάζεται εξειδίκευση, αλλά αντίθετα, γενικές γνώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου